Karikatyr av Johan Hesselstrand - Om oss och våra miljötips

Vi är ett gift par utan barn som bor i den vackra småstaden Vadstena. Odling och bröd är stora intressen, men mest brinner vi för miljö och klimat. Efter ett långt samtal under Earth Hour 2012 startade vi den här hemsidan Bättre Värld. Sedan dess har vi  med få undantag skrivit ett inlägg i veckan. Det har blivit en blandning av konkreta miljötips, växtbaserade recept, filosofiska reflektioner och kommentarer kring sådant vi läst.

Sofia har tidigare arbetat som bibliotekarie och Peter är kulturvetare med flera års erfarenhet från arbete på myndighet. Tillsammans har vi under några år fram till februari 2021 drivit Dahlströmska gården rum & frukost. Där KRAV-certifierade vi frukosten och skötte i stort sett alla transporter med lastcykel. Att leva som vi lär är viktigt för oss och det vi skriver om är sådant vi själva prövat eller verkligen funderar över.

Den 24 maj 2022 öppnade Sofia Butik Bättre Värld på Storgatan 10 i Vadstena. Tanken är att skapa möjligheter för människor att välja en mer hållbar vardag. Peter återgår under våren 2023 till att arbeta inom statlig myndighet.

Han fortsätter också driva sitt ekologiska surdegsbageri Vadstena Bröd som du kan läsa mer om i länken. Inom vårt företag Bättre Värld AB håller vi ibland också föreläsningar och ordnar arrangemang. Det kan du läsa mer om här.

Den träffsäkra karikatyren på oss är gjord av Johan Hesselstrand.

För att enkelt få ett meddelande om när ett nytt miljötips finns för läsning rekommenderas att följa det RSS-flöde som Bättre Värld har: https://www.battrevarld.nu/feed För mer information om hur detta med RSS-flöden fungerar hänvisas till följande guide.

Välkommen!

Peter och Sofia Asthamn

Peter Asthamn: peter.asthamn@gmail.com

Sofia Asthamn: sofia.asthamn@gmail.com