Karikatyr av Johan Hesselstrand - Om oss och våra miljötips

Bättre Värld tillkom efter funderingar och samtal under Earth Hour 2012. Tanken är ge ett miljötips i veckan som är möjligt för de allra flesta att pröva i sin vardag. Dels vill vi inspirera andra som tycker ungefär som vi, men som kanske inte riktigt kommit igång att förändra sin livsstil så mycket. Eller som kommit av sig när annat i livet fått högre prioritet. Dels vill vi utmana oss själva att fortsätta gå mot en rimligare vardag med mindre ekologiskt fotavtryck.

Vi är ett gift par utan barn, bosatta i den vackra lilla staden Vadstena. Båda jobbar betydligt mindre än traditionell heltid för att få tid till annat värdefullt i livet. Odling, bröd och mat är några sådana saker för vår del. Ingen av oss har formell utbildning på miljöområdet, men ett stort och växande intresse. Vi läser böcker, ser filmer, söker information på nätet och prövar miljötips i praktiken.

Sofia har tidigare arbetat som bibliotekarie och därigenom fått mycket erfarenhet av att läsa och söka information

Peter är kulturvetaren som efter dryga tio år på olika myndigheter under hösten 2013 downshiftade till nattarbete som personlig assistent. Förutom frigörande av tid och växtkraft från andra sammanhang har detta också givit möjlighet att utveckla det ekologiska surdegsbageriet Vadstena Bröd.

Från våren 2017 har vi tagit över driften av det kulturhistoriska intressanta Dahlströmska gården rum och frukost. Genom KRAV-certifierad frukostbuffé och andra miljökloka val har vi även här en möjlighet att vara del av lösningen och inte problemet. Läs gärna mer om vår väg till att driva Dahlströmska gården i följande inlägg.

För att enkelt få ett meddelande om när ett nytt miljötips finns för läsning rekommenderas att följa det RSS-flöde som Bättre Värld har: https://www.battrevarld.nu/feed För mer information om hur detta med RSS-flöden fungerar hänvisas till följande guide.

Välkommen!

Peter och Sofia Asthamn

Peter Asthamn: peter.asthamn@gmail.com

Sofia Asthamn: sofia.asthamn@gmail.com