Det finns många bra sidor med information och reflektion kring klimat- och miljöfrågor, eller som erbjuder miljövänliga produkter. Här är några miljölänkar vi ofta återkommer till.

Miljöorganisationer

Världsnaturfonden Bra information från tillförlitliga källor. Under ”vårt arbete” kan man även få inspiration till vad man själv kan göra.

Naturskyddsföreningen Ger kunskap och många bra tips. Titta gärna vidare under fliken ”vad du kan göra”.

Naturens Rättigheter Nätverk av individer och organisationer som arbetar för ett samhälle där naturen har rättigheter.

Tidskrifter

Camino magasin Inspireras av denna väl formgivna hållbarhetstidning.

Grus & Guld En av förmånerna med att vara medlem i banken JAK är denna tidning som är i framkant gällande nyheter och tankar kopplade till miljöfrågorna.

Podcast

Klimatgap Insiktsfull och vass podd med retorikforskare och journalist i samtal.

Tillväxtparadigmet Djuplodande podcast om vårt ekonomiska system, om tillväxtens drivkrafter, om våra globala kriser och om omställning till ett hållbart samhälle.

Andra sätt Patrik Andersson intervjuar personer med alternativa livsstilar, ofta med fokus på frivillig enkelhet och miljö. Podden är inte aktiv i dagsläget men det finns många äldre avsnitt att lyssna på. Det här avsnittet handlar om oss.

Kläder mm

Laglappen erbjuder precis vad det låter som! Lappar i olika material som kan strykas fast för att enkelt laga kläder istället för att kasta och köpa nytt.

LotusEco Skandinaviens största sortiment av kläder som uteslutande är märkta med den ledande miljö- och etikmärkningen GOTS (Global Organic Textile Standard).

Ekogarderoben Kläder och annat ekologiskt producerat.

Mat & dryck

Matsmart Här kan du fynda mat som annars skulle kastas. En del närmar sig bäst föredatum, men i många fall handlar det bara om att förpackningar ändrats, eller att felbeställningar gjorts.

Eguale Kaffe, te och choklad som är både ekologiskt, rättvisemärkt och av riktigt hög kvalitet.

Odling

Runåbergs fröer Ekologiskt producerade fröer till dina egna odlingar. Även mycket kulturarv.

Pratensis Här kan du köpa både inhemska fröblandningar och färdiga plantor. Allt för att skapa en levande äng.